Tendències d’aquest any en el disseny gràfic?

Quan comença l’any és molt típic veure per tota la xarxa articles de blocs sobre les tendències en disseny gràfic per al 2017, com si fos una qüestió de moda. Si en aquesta entrada esperes trobar un llistat de 5, 10 o 1000 característiques que tindrà el disseny gràfic durant aquest 2017, vas equivocat. Perquè no direm que aquest any es porta el Pantone 15-0343, ni tampoc que els logos han de ser responsive o que els cinemagraphs són la bomba (els gifs de tota la vida). No.

Per a nosaltres el disseny gràfic, el bon disseny gràfic és totalment atemporal i no es regeix per modes com a les passarel·les. El disseny gràfic dóna solucions a una sèrie de necessitats a cobrir dins el camp de la comunicació visual, creant imatges gràfiques per a tal finalitat. Els productes del disseny gràfic tenen una funció comunicativa, persuasiva i estètica. Les formes, els colors, les textures, els materials, tots ells combinats donen una imatge gràfica, que pot seguir o crear un estil concret, amb una estètica determinada per persuadir-nos, per comunicar-nos.

The only important thing about design is how it relates to people. — Victor Papanek

Aquest 2017, diuen els entesos, que es porta la fusió modern-retro en el disseny, la combinació de l’antic i l’actual. Però això no fa molt temps que està passant? O el text elegant i la fotografia bold, això vol dir: “La fusió de textos elegants amb imatges captivadores que desprenen estil i classe.” És que si no passa això, no és disseny.

miltonglaser-bobdylan

El que està clar és que les imatges gràfiques han variat al llarg de la història, segons les necessitats de cada moment i les innovacions tecnològiques. Com que vivim en una societat digital, actualment el disseny gràfic centra la seva atenció en la usabilitat i l’optimització sense oblidar l’impacte visual. Però al cap i a la fi, això significa pensar en l’usuari final que és per aquell a qui el disseny ha de tenir la funció de fer la vida més fàcil.

A design isn’t finished until somebody is using it.— Brenda Laurel

Els canvis en el disseny es produeixen per canvis tecnològics i socials, però mai per modes.

Save

Save

Save

Save