Gar-Gar: primer festival d’art urbà i món rural a Penelles

Ahir al matí vam estar passejant per Penelles. Feia dies que vèiem moviment a les xarxes socials del Gar-Gar Festival de murals i art al carrer, per això vam decidir anar a veure què es coïa.

gargarfestival

La veritat és que ens vam quedar força impactades com en un poble de 500 habitants hi poguessin haver tantes grues amb artistes pintant parets immenses. El millor de tot va ser veure com ho vivien els padrins del poble, assentats a l’ombra i anar comentant la jugada.

gargar_padri

Ens sembla una iniciativa molt bona per apropar l’street art a la gent de poble. Les grans ciutats n’estan plenes de grafitis, però aconseguir integrar grans murals en pobles petits és tot un art. El Gar-Gar pretén difondre la cultura artística al món rural, fent de Penelles un referent, implicant a la gent en un tema únic i diferent, dinamitzant el poble i potenciant el turisme. Molts veïns del poble han cedit les parets de casa seva perquè es facin aquestes intervencions artístiques. D’aquesta manera s’aconseguirà donar un valor afegit a Penelles; millorant els espais públics del poble, apropant l’art a tothom i donant més recursos a la seva gent a nivell turístic.

gargar_amaiaarrazola

gargar_mural

gargar_mural2

Tot i que ja fa dies que hi ha artistes treballant-hi, dissabte i diumenge seran dos dies intensos de Festival, més de 1000m2 de paret i 25 artistes, com Reskate, Amaia Arrazola, Marina Capdevila i Lily Brik. I a més d’art, també hi haurà música, cervesa artesana, food trucks i tallers relacionats amb altres disciplines artístiques. Una bona proposta pel cap de setmana que no us podeu perdre. Ens veiem a Penelles!