Futurs Femenins, Animac 2016

D’aquí una setmana justa comença l’Animac. Lleida es convertirà en la capital mundial de l’animació del 25 al 28 de febrer, quatre dies plens de projeccions, conferències, tallers, espectacles, presentacions i activitats gratuïtes per a petits i grans.
La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya celebra la 20a edició amb una programació molt especial. Aquesta edició gira entorn del talent femení, la figura de la dona en l’art i la indústria de l’animació serà la protagonista del festival. Sota el títol “Futurs Femenins” la Mostra vol celebrar la presència cada cop més important de la dona en el món de l’animació i, alhora, posar de manifest el camí que encara queda per recórrer per a la igualtat en l’àmbit comercial de llargmetratges, sèries de televisió o videojocs.

Regina Pessoa serà la convidada especial d’aquest any. La realitzadora portuguesa és una de les autores clau de la nova animació independent, alguns dels seus treballs més premiats són ‘A noite’, ‘Tragic Story with Happy Ending‘ i ‘Kali the Little Vampire’.
Anca Damian, directora del llargmetratge ‘Magic Mountain’, i An Vrombaut, creadora de la sèrie infantil anglofrancesa (emesa per TV3) Carrer del zoo, 64, seràn les realitzadores convidades de l’Animac 2016.
La mostra, presenta aquest any una llista de llargmetratges d’animació de qualitat excepcional, entre ells trobem ‘Tout en haut du monde’, de Rémy Chayé, i ‘Miss Hokusai’ de Keiichi Hara, els dos protagonitzats per noies fora dels estereotips femenins que sol mostrar el cinema comercial.

toutenhautdumondemisshousai

Animac té especial cura dels curtmetratges, que segueixen sent l’ànima del festival. Entre els seleccionats d’aquest any es podran veure ‘Anatomie Pavouka’, un intrigant relat en stop motion de Vojtech Kiss; ‘World of Tomorrow’, de l’aclamat autor nord-americà Don Hertzfeldt, nominat a un Oscar i triat pels crítics i especialistes en animació com a millor curt 2015; ‘Chulyen, histoire du corbeau’, una història magnètica i fosca de Cerise López i Agnès Patrón; entre d’altres.

En definitiva, l’Animac és una cita obligada per tots aquells que estimem l’animació. Ens hi veiem!

Aquesta pàgina utilitza cookies i altres tecnologies per millorar la navegació dels usuaris.    Més informació
Privacidad